Třikrát a dost . Děkujeme!

20.05.2015 21:29

Třikrát a dost . Děkujeme!

Zdálo by se , že nám došel dech . Možná ano. V roce 2008 jsme si ovšem ani nepomyslely , že od založení občanského sdružení Liščí pětka budou následovat tři úspěšné ročníky multižánrového festivalu  Vyžlovský Vodník. 
Naším hlavním cílem bylo vydat kalendář Vyžlovské krásky 2009 , prodat ho a výtěžek věnovat na stavbu hřiště na plážový volejbal na vyžlovském koupališti. Původně jsme počítaly, že budou mít zájem pouze místní lidé a kamarádi. Rozpoutal se ovšem mediální uragán, který měl na svědomí i to , že náš kalendář visel v prezidentské kanceláři. Ovšem to nejvýznamnější bylo, že jsme vytěžily dostatek prostředků na stavbu zbrusu nového hřiště a mohly jsme přikoupit i stůl na stolní tenis, ruské kuželky, petanqe, croquet a opravit převlíkárny v budově.  Ještě nám chybělo, aby se na tu nádheru přišli všichni podívat. Akce, která by oslovila věkově širokou škálu návštěvníků byla jasná volba. Narodil se Vyžlovský vodník! Vzhledem k tomu, že jsme měly s děvčaty z týmu vždy blízko k hudbě, divadlu, umění vůbec, sportu,  přírodě, dětem, dobrému jídlu i pití,  organizaci všeho a všech obzvlášť, tak se nám splnil sen. Společně jsme realizovali uspěšný kalendář a tři festivaly, na které přišlo kolem 2400 navštěvníků. 
Mise splněna ! 
A protože každá sranda něco stojí a to hlavně čas, a jak víme čas jsou penize, slíbily jsme doma, v práci a i těm ostatním koníčkům, že se budeme věnovat hlavně jim.  Budeme dále pracovat na každoročním rozsvícení stromečku na vyžlovské návsi. 
Festivalovou štafetu v podobě Vyžlovského léta přebírají nadšenci nejen z řad zastupitelstva. My jim držíme palce a určitě příjdem! 
 
My, děvčata z Liščtí pětky MOC DĚKUJEME  vám všem co jste si koupili kalendář, co jste přišli na festival, co jste nám drželi palce a podporovali nás, co se podíleli na realizaci všeho co jsme společně dělali. 

SPECIÁLNÍ DÍK: je pro našeho kamaráda OLEGA HOMOLU - autora kalendáře Vyžlovské krásky 2009, autora názvu festivalu Vyžlovský vodník a určitě autora ještě něčeho co už sem nepatří ...

 

Petra Borovanová a Liščí pětka 

 

 

 

—————

Zpět